Coaching – Johdon coaching

Coaching auttaa johtajaa tai tiiminvetäjää ottamaan tehtävän haltuun tai kehittämään omia johtamisen taitoja.

Eräs asiakkaamme kertoo, miten coaching auttoi häntä kehittymään omassa työssään ottaessaan vastaan uuden, vaativamman tehtävän esimiehenä.

”Aloitin uudessa ja vaativassa esimiestehtävässä noin vuosi sitten. Rooli ja tiimi on minulle täysin uusi. Olin aiemmin ollut asiantuntijatehtävissä samassa organisaatiossa. Minua mietitytti, miten onnistuisin ottamaan niin tehtävän kuin tiimin haltuun. Omalla esimiehelläni ei ollut aikaa sparrata minua, koska hän vastaa tuhannen henkilön organisaatiosta. Keskustelin asiasta HR-edustajamme kanssa. Sain itselleni ulkopuolisen coachin, joka tuki minua alkumetreillä. Keskustelimme minua askarruttavista asioista, miten saan ajankäyttöni toimimaan, miten johdan erilaisia ihmisiä, mihin fokusoidun. Sain konkreettista apua ja sparrausta ja se oli kyllä kullan arvoista minulle.”

Moni johtaja, toimitusjohtaja tai vastuullisessa tehtävässä toimiva asiantuntija saattaa kokea, että on haastavaa keskustella tietyistä asioista organisaation edustajan kanssa. Silloin ulkopuolinen sparraaja on tarpeen. Coachimme ja valmennettavamme välillä keskustellut asiat jäävät heidän välille. Luottamus onkin toimintamme kulmakivi.

Luotettava valmentaja, sparraaja arjen haasteisiin 

Coaching prosessimme lähtee liikkeelle yhteisestä tapaamisesta, jossa coach, coachattava ja hänen suora esihenkilönsä tai HR-edustaja kokoontuvat tutustumaan, keskustelemaan coachingin tavoitteista ja käytännöistä. Jos coach tuntuu sopivalta ja on kyvykäs tukemaan juuri tämän henkilön kehittymistä, coaching prosessi voidaan aloittaa. 

Coaching-prosessissa sovitaan mm

  1. Tavoitteet – Mitkä ovat coachattavan liiketoiminnalliset tavoitteet, joihin pääsemistä coaching tuella pyritään pääsemään.
  2. Coaching – tapaamiset – Tavataanko face-to-face vai etänä, miten usein, miten muuten pidetään yhteyttä?
  3. Luottamuksellisuus – Coachin ja coachattavan välille rakentuu luottamuksellinen suhde. Coaching prosessissa esille tulevat asiat säilyvät luottamuksellisina. 
  4. Arviointi – Miten tuloksia arvioidaan? Coachin yksi tavoite on kehittää coachattavaa omista lähtökohdista lähtien. Kehittyminen voi näkyä monellakin tavalla.

Kiinnostuitko? Kysy lisää valmentajaltamme info@coachaas.fi . Voit varata lyhyen sparraushetken tai sopia tutustumistapaamisen, toimivatko kemiat yhteen ja voisiko tämä olla hyvä vaihtoehto sinun kehittymisen tueksi. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *